Şeful Serviciului Rutier al IPJ Arad, arestat preventiv pentru trafic de droguri

 Şeful Serviciului Rutier al IPJ Arad, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Şeful Serviciului Rutier al IPJ Arad, Ştefan Cosmin Pană, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis, sâmbătă.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus vineri reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă agravantă, menţionează DIICOT.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie – iunie, inculpatul împreună cu alte două persoane au cultivat droguri de risc într-un imobil situat pe raza municipiului Arad.

„Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a adăugat DIICOT.

Vineri, în urma unor percheziţii efectuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale în cadrul unui dosar penal privind distrugerea prin incendiere a unui autoturism la domiciliul inculpatului a fost depistată o cultură de cannabis formată din 34 de plante, în greutate totală de aproximativ 21 de kilograme.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad. În cursul zilei de sâmbătă, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.