Mesajul lui Raed Arafat către cei care nu cred că există coronavirus: ”Îi așteptăm la spitale”

 Mesajul lui Raed Arafat către cei care nu cred că există coronavirus: ”Îi așteptăm la spitale”

Şeful DSU, Raed Arafat, a transmis un mesaj duminică, la Antena 3, celor care nu cred că există noul coronavirus și au protestat în Piața Victoriei. ”Îi așteptăm la spitale”, a spus el.

Potrivit lui  Raed Arafat, este imposibil ca din atâţia oameni cineva să nu se îmbolnăvească. ”O parte dintre ei sunt convins că nu o să scape, pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul și va transmite. Dacă sunt fără măști vor transmite altora. Eu știu că ei nu cred și nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai ce să spui decât că medicul ce a făcut diagnosticul a greșit și asta o să auzim”, a spus Arafat la emisiunea ”Subiectiv”.

”Dacă te duci la un astfel de miting fără măști, nu există câteva persoane să nu se infecteze. Nu uitați că avem și unii care au plecat din spitale și de la izolare și au zis că ei nu mai vor să stea. E realitatea! Dacă te duci în stradă și faci acest lucru și nu respecți regulile de protecție, într- o situație în care toată lumea spune că asta trebuie, ajungi să te îmbolnăvești.

Arafat: Nu au cum să nu se infecteze la proteste

Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea. Eu îmi fac o datorie care este impusă de poziția în care sunt. La acest moment datoria zice că trebuie să asigurăm toate măsurile de sănătate publică, să protejăm oamenii care au nevoie de protecție și care nu sunt dintre cei care spun ”Pe mine nu mă interesează, nu port mască, nu port nimic”, pentru că ei sunt acum în risc. Sunt printre ei oameni în vârstă, oameni care au comorbidități”, a spus Arafat, duminică, la Antena 3.

Majoritatea persoanelor care au participat duminică la manifestare n-au purtat mască de protecţie şi n-au respectat distanţa fizică, la faţa locului fiind mai multe echipaje de jandarmi.

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că 13 dintre participanţii la protest au fost amendaţi.

Protest în Piața Victoriei

Oamenii adunați duminică seară în Piața Victoriei au reclamat abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus. Mulți protestatari sunt de părere că nu există noul coronavirus! Oamenii se opun măsurilor de carantinare și de izolare și spun că acestea sunt neconstituționale.

Întregul protest a fost organizat pe rețelele de socializare.

456 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, iar 13 oameni au murit. Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.