NEBUNIE Dumnezeu a fost dat în judecată: E acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune

 NEBUNIE Dumnezeu a fost dat în judecată: E acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune

Asta le întrece pe toate. Un deţinut l-a dat în judecată pe…Dumnezeu. Nu e nicio glumă. S-a făcut un top al celor mai ciudate procese din ţara noastră. Amănuntele ieşite la iveală sunt incredibile. Dreptul legal de a deschide o acţiune în instanţa a dus, de-a lungul anilor, la apariţia mai multor procese al căror obiect poate stârni amuzamentul.

Indiferent de conţinutul unei acţiuni civile sau penale, anchetatorii sau judecătorii au obligaţia de a o înregistra şi analiza. Magistraţii au invocat în nenumărate rânduri volumul încărcat de lucru al parchetelor sau instanţelor, printre motivele care duc la supraaglomerare fiind şi acţiunile numeroase care au putea fi catalogate ca fiind bizare. Printre procesele neobişnuite cele mai celebre din România se numără cele intentate de suceveanul Cornel C.

În urmă cu câţiva ani, acesta a deschis un proces la Tribunalul Suceava în care a cerut judecătorilor să îi încredinţeze regiunea Moldovei, întrucât el ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare. Suceveanul a invocat în instanţă un „testament în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovean, amintind de citatul „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”.

Cornel C. a mai revendicat prin intermediul instanţelor şi proprietăţile din Ţara Românească şi Ardeal. Motivul: „Întrucât Ştefan cel Mare a fost rudă cu Vlad Ţepeş, rezultă că eu sunt şi urmaşul lui Vlad Ţepeş şi revendic şi proprietăţile publice din Ţara Românească”, după cum se arata în cererea de chemare în judecată. Revendicarea Ardealului a fost făcută pe motiv că „Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş se trag din Ardeal”.

În 2014, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat un proces în care o româncă a chemat în judecată 104 de personalităţi ale lumii, printre care Barack Obama, Regina Angliei sau Prinţul Charles. Reclamantă era nemulţumită de modul în care fusese soluţionat în Anglia un proces de-al său.

Citeşte şi: Franța anunță destrămarea Uniunii Europene: Lunile care urmează sunt decisive

La momentul respectiv, judecătorul Cristi Dănileţ preciza cum se pierd resurse şi timp din cauza acestor tipuri de procese neobişnuite. Unele persoane sunt reclamangii de profesie, alţii sunt martori de profesie – îi vedem veşnic în instanţele din România. Li se mai spune „procesomani“. Avem procese în care sunt chemaţi demnitari ai statului doar în scop şicanatoriu – preşedintele sau premierul sunt ceva obişnuit, de acum.

Dar chiar feţe bisericeşti precum Papa, ori chiar Divinitatea. Există norme în codurile de procedură care permit sancţionarea pecuniară a celor care comit astfel de abuzuri de drept. De cele mai multe ori însă sunt persoane sărace şi, unele dintre ele, cu tulburări de natură psihică. Organele în drept ar trebui să facă demersuri pentru punerea lor sub interdicţie dacă sunt îndeplinite condiţiile legale. Nu e normal ca instanţele din România să fie încărcate cu astfel de dosare, pentru care se cheltuie timp şi bani efectiv aiurea“, spunea judecătorul Cristi Danileţ.

Citeşte şi: Traian Băsescu l-a reprimit în partid pe politicianul iubăreț: Vrea să-l facă primar

Un deţinut din România este protagonistul uneia dintre cele mai ciudate plângeri penale din istorie. Mircea Pavel a făcut o plângere penală împotriva lui Dumnezeu, pe care l-a acuzat de trafic de influenţă, înşelăciune, tăinuire şi primire de foloase necuvenite. „Prin botezarea mea la biserică s-a făcut un contract cu pârâtul Dumnezeu pentru a-l îndepărta pe diavol din mine şi a mă feri de necazuri. Până acum, pârâtul nu şi-a onorat contractul. Dimpotrivă, a pretins şi primit de la mine diferite bunuri şi rugăciuni în schimbul iertării păcatelor şi promisiunii că voi scăpa de necazuri şi voi avea o viaţă mai bună“, scria deţinutul din Penitenciarul Timişoara în 2005. Parchetul a clasat dosarul.

O femeie din Iaşi a deschis un proces în care a acuzat că Gara Iaşi îi interceptează gândurile iar un bărbat din Brăila a dat în judecată Guvernul Stetelor Unite ale Americii pe care l-a acuzat că i-a provocat suferinţe, fiind „agresat magic timp de 23 de ani”, spun cei de la adevarul.