Tot mai multe țări pun condiții pentru a primi turiști români, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

 Tot mai multe țări pun condiții pentru a primi turiști români, din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus

În plin sezon de vacanţe, Europa ne închide uşa în nas din cauza numărului mare de infectări cu SARS COV 2 de la noi. De azi, dacă aveţi drum în Ungaria, puteţi intra, dar staţi în carantină două săptămâni. Şi mai drastică este Austria, care, de mâine, a suspendat toate cursele aeriene din şi spre România. Nu ne primesc cu braţele deschise nici olandezii sau britanicii.

  • 11 state din Uniunea Europeană impun condiții turiștilor români.

De la miezul nopţii, România este ţară galbenă pentru Ungaria. Asta înseamnă că dacă mergem în vizită, vom sta două săptămâni în carantină. Scăpăm de izolare doar dacă prezentăm la graniţă două teste negative de coronavirus, care să fi fost făcute la distanţă de 48 de ore unul de altul.

Tot la graniţă vom fi supuşi unui examen medical, iar dacă avem simptome specifice coronavirusului, facem cale întoarsă.

Restricţiile i-au descurajat pe români. La punctele de trecere spre ţara vecină, doar câteva maşini aşteptau să treacă graniţa, mai ales că mulţi români s-au grăbit să iasă din ţară zilele trecute. Cei care nu au apucat sunt resemnaţi.

Nu mai sunt bucuroşi de oaspeţii din România nici austriecii.

Cei care aveau deja programate vacanţe s-au văzut nevoiţi să îşi schimbe planurile.

Putem ajunge în Austria cu maşina sau cu trenul, dar nu putem intra decât cu un test negativ la coronavirus, nu mai vechi de patru zile. Fără el, trebuie să stăm în carantină două săptămâni.

Roxana Ilinca, manager agenţie turism:Se prezintă România ca fiind Italia 2, se prezintă Bucureştiul şi încă trei orașe mari ca fiind următoarele oraşe din Italia. Evident, oamenii au fost extrem de reticenţi, atât în a ne primi, cât şi în a dezvolta relaţii comerciale în următoarea perioadă.

20 de state, dintre care 11 din Uniunea Europeană, ne pun condiţii dacă vrem să mergem în vizită. Printre ele țări precum Danemarca, care ne cere să facem dovada unei rezervări la hotel, Slovacia sau Marea Britanie, care ne impun să ne autoizolăm la sosire.

Deciziile vin mai ales după ce, în ultima săptămână, peste 4.000 de români au fost confirmaţi cu coronavirus.