Alina Bica, declarație-șoc în fața italienilor: Nu vreau să mă întorc în România, voi cere să execut aici în Italia

 Alina Bica, declarație-șoc în fața italienilor: Nu vreau să mă întorc în România, voi cere să execut aici în Italia

Alina Bica a fost prezentă joi în fața instanței din Italia. Fosta șefă DIICOT, care e condamnată definitiv la patru ani de închisoare a declarat în fața anchetatorilor că nu va fugi din Italia, însă nu dorește să execute condamnarea în România.

Publicațiile italiene susțin că  Alina Bica este în Italia de aproximativ un an, fiind consultant legal pentru companii din zona Brescia și că aceasta vrea să își ispășească pedeapsa în Italia, spune Gazzeta del Mezzogiorno.

„Nu am făcut lucruri ilegale și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, le-ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate.

Cum a fost descoperita Alina Bica

Zilele trecute, Alina Bica a fost identificată în peninsulă și reținută de oamenii legii.

În zona în care se afla fosta șefă DIICOT a fost depistat și afaceristul Ioan Bene, condamnat la șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals.

Pe 27 noiembrie 2019, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.