Imagini virale cu liderii UE. Merkel, Macron sau Iohannis „dau din coate” ca să respecte măsurile împotriva COVID-19

 Imagini virale cu liderii UE. Merkel, Macron sau Iohannis „dau din coate” ca să respecte măsurile împotriva COVID-19

Liderii Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles pentru un Summit la care vor negocia bugetul UE și fondul de relansare economică. Este prima întâlnire la care șefii de stat și de guvern participă în persoană, de la debutul pandemiei, până acum discuțiile între liderii UE având loc în sistem de videoconferință. În imaginile de la Bruxelles se vede cum toți liderii poartă mască de protecție și respectă măsurile impuse de pandemia COVID-19.

Imaginile cu membrii Consiliului European, înaintea ședinței de la Bruxelles, au devenit virale. Angela Merkel, Mark Rutte, Charles Michel sau Klaus Iohannis au înlocuit strânsul mâinilor și s-au salutat cu cotul. Pentru organizarea acestui summit s-au luat măsuri stricte de protecție.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, înaintea Summitului UE de la Bruxelles, unde se negociază bugetul și fondul de redresare, că România speră să primească sume consistente care să ajute la dezvoltarea țării în viitor. Președintele a spus că vor fi negocieri complicate și că sunt în joc sume mari care vor putea fi folosite pentru refacerea economică după criza COVID-19.