Un grafic îngrijorător al răspândirii COVID-19 în România. Ar putea fi carantinată Vama Veche?

 Un grafic îngrijorător al răspândirii COVID-19 în România. Ar putea fi carantinată Vama Veche?

Dacă într-o localitate apare un singur caz de COVID-19, probabil că pentru localitatea în sine nu este o mare problemă, dar imaginea de ansamblu la nivelul țării nu arată prea bine. La nivelul Centrului de comandă coordonat de Raed Arafat s-a făcut o astfel de analiză cu localitățile care au cel puțin un caz de COVID raportat în decurs de 14 zile, iar situația din ultima lună arată fără echivoc că virusul se răspândește în România.

Graficul începe cu data de 1 iunie, când erau 361 de astfel de localități, în timp ce la 17 iulie s-a ajuns la 885 de localități care au minimum câte un caz de COVID în ultimele 14 zile.

„Asta înseamnă că se răspândesc cazurile. Un caz nu e mare problemă. Nu spunem că această localitate are o mare problemă, dar faptul că numărul localităților este în creștere este un semnal și bineînțeles că aici se pot întâmpla, până descoperim un caz, că mai sunt și altele asimptomatice în jur, care pot răspândi virusul la alte persoane, dintre care o parte să devină simptomatici și să se afle despre ei”, a explicat vineri seara, la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Întrebat unde se va ajunge în ritmul acesta, în care suntem foarte aproape să înregistrăm900 de cazuri noi in 24 de ore, iar pentru august sunt prognozate chiar peste 1000 de cazuri pe zi,  Raed Arafat spune că în mod clar, în unele zone, în care situația se poate agrava, se vor lua anumite măsuri locale, zonale, de restricție.

Sursa:digi24