Marcel Vela dă vina pe politicieni pentru numărul mare de decese cauzate de COVID-19: „Dacă ar fi fost mai responsabili…”

 Marcel Vela dă vina pe politicieni pentru numărul mare de decese cauzate de COVID-19: „Dacă ar fi fost mai responsabili…”

Dacă unii politicieni ar fi fost mai ”responsabili, cerebrali și patrioți”, numărul deceselor provocate de coronavirus nu ar fi fost atât de mare, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, punctând faptul că toate deciziile Guvernului au respectat legea.

”Nu vreau să fiu nici dur și nici să fac acuzații, dar cred că dacă erau mai responsabili unii politicieni, mai cerebrali, mai patrioți, acum aveam mai puține decese. (…) Acest discurs că vina este a Guvernului vreau să vă spun că este și aici o mică manipulare.

Toate deciziile pe care le-a luat Guvernul au fost în baza unor legi. Este ciudat, extrem de ciudat că Avocatul Poporului s-a trezit în această perioadă, exact când noi traversam o apă mare și noi eram în mijlocul vadului”, a spus Vela, potrivit Libertatea.

Ministrul le-a transmis și un mesaj celor sunt de părere că pandemia de COVID-19 este o teorie a conspirației și care spun în mod repetat că numărul uriaș de infectări nu e unul real.

„Îi rog pe acești cavaleri ai apărării drepturilor și libertăților să discute cu cei care și-au pierdut pe cineva drag. Eu am discutat cu familia unor colegi din MAI care au murit îmbolnăviți de acest Covid și vă rog să mă credeți că situația este crâncenă, situația este dramatică”, a mai afirmat Vela.

Număr-record de infectări cu coronavirus în ultimele ore

Cazurile pozitive de coronavirus din ultimele ore au atins un număr-record, Grupul de Comunicare Strategică indicând 889 de infectări. În total, până în acest moment, au fost înregistrate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, până acum 2.009 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.