AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU de ploi, vijelii şi grindină

 AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU de ploi, vijelii şi grindină

AVERTIZARE METEO. Meteorologii au prelungit codul portocaliu şi galben de ploi, vijelii şi grindină oână luni seară la ora 21:00.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

(w500)

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi vremea până pe 2 august

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza zilei de luni (20 iulie) când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile vor fi în creștere, maximele de la 27 de grade luni (20 iulie), până la 31…32 de grade marți (21 iulie), iar minimele de la 14…17 grade marți (21 iulie) dimineața, până în jurul valorii de 18 grade miercuri (22 iulie) dimineața.