Cristoiu: ‘Oamenii ăștia de la guvernare sunt proști dacă încearcă să rezolve o problemă cu ajutorul manipulării’

 Cristoiu: ‘Oamenii ăștia de la guvernare sunt proști dacă încearcă să rezolve o problemă cu ajutorul manipulării’

Jurnalistul Ion Cristoiu a precizat că imaginile cu şirul de ambulanţe în care se aflau presupuşi bolnavi de COVID din curtea Institutului Balş sau prognoza de un milion de infectări în septembrie sunt încercări ale guvernanţilor de a induce panica, dar fără efect: românii nu vor să mai audă de COVID19.

Ion Cristoiu spune că, de fapt, avem de-a face cu manipulări, care par făcute de nişte oameni proşti, cea cu ambulanţele SMURD în curtea institutului Matei Balş fiind de tot râsul.

„Orice studiu, orice pipăire a opiniei publice în general arată că oamenii sunt scoşi din minţi când aud de coronavirus. Nu vor să mai audă. Românii sunt acum precum românii din decembrie 89 când le spunea Ceauşescu cu agenturile. Ceauşescu avea dreptate, dar nu au vrut să creadă. Şi dacă ar fi dat imagini cu magazinele devastate din Timişoara, Ceauşescu s-a gândit probabil că nu-l credea nimeni, ar fi zis, ca şi oamenii cu COVID-ul acum, că e o manipulare, nu există, le-a filmat undeva”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu reaminteşte că Guvernul a încheiat cu trusturile de presă contracte de 50 milioane de euro pentru a convinge oamenii să poarte mască şi spune că, de fapt, avem de-a face cu un uriaş abuz în serviciu pentru care guvernanţii sunt pasibili de închisoare.

„Oamenii ăştia de la guvernare care se pretind a fi ai unui partid de dreapta, pro democraţie, pro european sunt proşti dacă încearcă să rezolve o problemă cu ajutorul manipulării. Vă dau un exemplu. Au făcut un contract cu presa de 50 milioane de euro sub pretextul că astfel vor convinge populaţia să poarte mască. Avem în cazul Guvernului un uriaş abuz în serviciu de tip DNA la care dacă pierd alegerile cei de acum ajung practic la puşcărie.

De ce? S-au plătit sume uriaşe unor trusturi, dar aceste milioane de euro nu sunt pentru un efort gazetăresc, ci li s-a dat la fiecare o poză, făcută de Guvern, să purtaţi mască. 1. Nu are nicio eficienţă. Nu poţi să dai milioane de euro din bugetul statului unor instituţii de presă pentru ca ele să găzduiască în spaţiul lor mediatic o poză. Trebuia să vii să faci o licitaţie pentru o campanie care să-i convingă pe oameni să poarte mască”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu este convins că banii daţi de Guvern trusturilor de presă au fost practic aruncaţi în vânt deoarece, în loc să câştige suportul populaţiei prin campaniile de informare, l-au pierdut.

„Deci este clar că a fost aruncaţi în vânt aceşti bani într-o iluzie că, plătind, presa miluită o să-i ajute. Nu, se vede. Când e vorba despre diversiuni, toată lumea marşează că are contracte. Şi jurnaliştii, oricât ar fi ei de ticăloşi, de mercantili la un moment dat zic <bă, mă înjură lumea, nu pot să mint aşa>. Deci nu e nicio afacere, mai degrabă spui adevărul. Dacă de la început erau transparenţi, spuneau adevărul, şi cu raportări, şi cu testări, şi, spunând adevărul, sigur aveai 1% fals, dar nu cum e acum, 99%. De asta, în loc să crească suportul populaţiei pentru aceste campanii, ei l-au pierdut”, a afirmat publicistul.

Ion Cristoiu crede că românii purtau mască şi respectau celelalte măsuri de protecţie dacă autorităţile depistau din timp asimptomaticii şi le explicau ce trebuie să facă pentru a nu-i îmbolnăvi pe ceilalţi, în loc să-i interneze cu forţa.

Integral pe stiripesurse.ro