Un medic ORL trage semnalul de alarmă: Nu mai faceți asta! Pericolul este enorm

 Un medic ORL trage semnalul de alarmă: Nu mai faceți asta! Pericolul este enorm

Medicul ORL a tras un semnalul de alarmă, spunând că următoarele lucruri trebuie evitate. Conform acesteia, următoarele tendințe ale românilor prezintă un risc enorm.

Combinația colectivitate mare și vânt poate fi una periculoasă în vremuri de pandemie, pentru că rafalele poartă aerosolii plini cu viruși mult mai departe. Tocmai de aceea este foarte, foarte important să păstrăm distanța”, a transmis Ana Maria Apostol, medic ORL.

O tendință deloc favorabilă situației grave în care ne aflăm

Medicul a explicat că doctorii recomandă distanța socială deoarece așa este prevenită contaminarea celor din jurul nostru. Conform acesteia, chiar dacă suntem la mare, „putem să răcim foarte ușor, putem să tușim în fața celor din jur și prin tuse, aerosolii încărcați viral se pot elimina și la ceilalți din jur” în cazul în care este vânt.

„Noi, doctorii, recomandăm distanța socială cu scopul de a preveni infectarea celorlalți din jur. Deci, chiar dacă suntem la mare și este vară, dar dacă este vânt, putem să răcim foarte ușor, putem să tușim în fața celor din jur și prin tuse, aerosolii încărcați viral se pot elimina și la ceilalți din jur.

Deci, chiar dacă noi suntem afară, nu stăm în încăperi închise, putem să eliminăm acești aerosoli încărcați viral. Aglomerația pe care o văd în Costinești nu mi se pare deloc favorabilă situației grave în care ne aflăm”, a transmis medicul Ana Maria Apostol.

Cea mai sigură este marea

„Avem nevoie de această relaxare, să ieșim din casele în care am fost izolați, corpul nostru trebuie să vadă soarele, cu ajutorul căruia facem vitamina D de care avem nevoie, dar acest soare trebuie să avem grijă cum îl vedem: putem să ne ducem să ne relaxăm, putem să ne ducem la mare, dar hai să mergem în niște locuri mai restrânse, la cazări cu spații mai închise și unde se adună mai puțini oameni.

Să încercăm să evităm spațiile foarte aglomerate, cu foarte mulți oameni. Cu câți sunt mai mulți oameni, cu atât sunt șanse mai mari să ne infectăm.

Sursa:capital