Focar de coronavirus la un abator din Vaslui. Aproape 60 de persoane, depistate cu COVID-19

 Focar de coronavirus la un abator din Vaslui. Aproape 60 de persoane, depistate cu COVID-19

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la un abator de pui din judeţul Vaslui. Acolo au fost confirmate pozitiv aproape 60 de persoane cu COVID-19.

Testarea angajaţilor s-a făcut la decizia conducerii abatorului, care ar fi observat simptome specifice acesti boli la unii dintre angajaţii sezonieri.

În urma testării, un număr de 59 de persoane au fost depistate pozitiv cu virusul Sars CoV-2.

Majoritatea bolnavilor, asimptomatici

Potrivit surselor de la Direcţia de Sănătate Publică, majoritatea acestor persoane sunt asimptomatice.

De luni dimineaţă, însă, a început o anchetă epidemiologică, după depistarea acestor cazuri de COVID-19.

Niciun bolnav nu e internat

Până în acest moment, niciunul dintre bolnavii de COVID-19 nu a ajuns la Spitalul Municipal Bârlad, care tratează astfel de cazuri, pentru că nu există nicio lege care să oblige la internarea acestor cazuri.

De unde a apărut focarul

Din primele informaţii, focarul de COVID de la acest abator de pui din Vaslui ar fi apărut de la persoane care veneau din mediul rural şi lucrau în acest loc unde se sacrifică animalele.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, au anunţat duminică autoritățile. În plus, 2.026 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Sursa:antena3