Gabriela Firea: ”Am investit în sănătate în 4 ani, cât alții în 20!”

 Gabriela Firea: ”Am investit în sănătate în 4 ani, cât alții în 20!”

Gabriela Firea a anunțat achiziționarea de către Primăria Capitalei a 100 de ambulanțe noi, moderne, pentru bucureșteni și ilfoveni. ”Dacă apare vreo problemă, să vă bazați pe noi!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

”100 de  ambulante noi, moderne, pentru bucuresteni si ilfoveni, achizitionate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, si predate in comodat Serviciului de Ambulanta. 8 milioane de euro. Sa nu aveti nevoie de ambulante si spitale! Dar, daca apare vreo problema, sa va bazati pe noi!

Am investit in sanatate in 4 ani, cat altii in 20 de ani!”, a scris Gabriela Firea, marți dimineață, pe pagina sa de Facebook.

Se vine în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2

Spitalul modular, secție externă a Spitalului „Victor Babeș”, a fost reactivat de urgență de primarul general Gabriela Firea. În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare.

Gabriela Firea a adăugat luni că va crește capacitatea paturilor ATI în spitalele administrate de Primăria Capitalei.

”Până acum, cât timp spitalul Colentina a fost spital suport COVID, unitatea medicală a pus la dispoziție 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate și acum. Dupa reintrarea spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt tratați pacienți cu alte afecțiuni, această unitate medicala va suplimenta totuși secția de terapie intensivă și va pune la dispoziție 6 paturi ATI pentru pacienți COVID cu forme mai severe, la care se suprapun și alte afecțiuni”, a spus Firea.