Orban, laude pentru Iohannis: Mulţumită eforturilor deosebite duse de preşedinte vom beneficia de sume de care nu am mai beneficiat

 Orban, laude pentru Iohannis: Mulţumită eforturilor deosebite duse de preşedinte vom beneficia de sume de care nu am mai beneficiat

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că România va primi, în următorii ani, sume de care nu a mai beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.

„Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. După zile de negocieri febrile a ieşit fumul alb şi Consiliul European a luat deciziile mult aşteptate de cetăţenii ţărilor din UE. Mulţumită eforturilor deosebite duse de domnul preşedinte Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.”, a afirmat Orban.

Premierul a mai precizat că în perioada următoare trebuie pregătite procedurile pentur a atrage banii europeni.

„Odată decizia luată, noi va trebui să accelerăm toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat privitor la bugetul UE 2021-2027”, a mai spus Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, căRomania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, indicând construcţia de spitale, şcoli, modernizarea marilor sisteme publice, precum şi reconstrucţia economică.

Sursa:digi24