Traian Băsescu ar putea ajunge la închisoare. Acuzații foarte grave pe numele fostului președinte

 Traian Băsescu ar putea ajunge la închisoare. Acuzații foarte grave pe numele fostului președinte

Grupul de Investigații Politice face dezvăluiri importante! Traian Băsescu, fostul președinte al României, ar putea ajunge la închisoare foarte curând.

Traian Basescu a declarat de patru ori, pe proprie răspundere, că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și în 2009 – când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016 – când a candidat pentru Parlamentul României și în 2019 – când a candidat pentru Parlamentul European. Ca Poliție Politică, Grupul de Investigații Politice a depus plângere la parchet pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu „a denunțat activități sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informațiilor a vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Hotărârea Curții de Apel constată o situație juridică existentă deja. Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă în scopul obținerii prin fraudă a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european”.

Omul turnat de Băsescu la Securitate: „Ce mi-a dorit el mie îi doresc și eu lui!”

Unul dintre colegii lui, care a fost turnat de Băsescu la Securitate, rupe tăcerea și spune că fostul președinte ar putea ajunge la închisoare foarte curând.

Ioan Bârgău: Mi se pare corect. Cine face, trage. Deci, dacă mai există vreun semn de întrebare că a colaborat cu Securitatea, din punctul meu de vedere, având acele declarații, văzute de mine în facsimil, e scrisul lui, e numele meu, a vobit de familia mea, de activitatea mea, e clar că a colaborat că nu le-a scris părinților lui sau părinților mei. A scris către cineva, nu?

Întrebat dacă ar vrea să-i transmită ceva, Ioan Bârgău a spus „Nu. Nimic. Ce mi-a dorit el mie îi doresc și eu lui!”.

Sursa:antena3