Coronavirusul a făcut ravagii la o mănăstire. 12 călugăriţe au murit într-o singură lună

 Coronavirusul a făcut ravagii la o mănăstire. 12 călugăriţe au murit într-o singură lună

COVID-19 a făcut ravagii la o mănăstire romano-catolică din statul american Michigan. Într-o singură lună, nu mai puţin de 12 călugărițe au murit din cauza virusului, după ce au fost infectate de două asistente medicale.

Măicuțele decedate la lăcașul de cult din Livonia (Michigan), aveau între 79 și 99 de ani şi au murit în perioada 10 aprilie – 10 mai, după cum relatează Daily Mail.

În total, focarul de coronavirus de la mănăstirea respectivă a afectat 30 de călugărițe. În afară ce cele 12 care au murit într-o singură lună, încă o măicuță a decedat la 27 iunie. Celelalte 17 și-au revenit, după ce au primit tratament. Înainte de pandemie, în lăcașul de cult se aflau 65 de călugărițe.

M-am predat în fața virusului. Am spus ‘Doamne, dacă vrei să mă iei, sunt pregătită’. A doua zi dimineață eram încă în viață. Apoi, cumva, mi-am revenit„, a declarat sora Mary Andrew Budinski, stareţa mănăstirii.

Ea spune că noul coronavirus a fost adus în lăcașul de cult de două asistente, care serveau masa acolo „Nu știm cine sunt și nici nu vrem să știm. Călugărițele de pe etajul al doilea au fost infectate, apoi, pur și simplu, virusul s-a împrăștiat ca un foc mistuitor în fiecare zi. Încă o soră și încă una și încă una. A fost înfricoșător„, a mai spus aceasta.

Sursa:romaniatv