Coronavirusul aduce catastrofa în România! Ce se va întâmpla în august? Virgil Musta dă cea mai proastă veste

 Coronavirusul aduce catastrofa în România! Ce se va întâmpla în august? Virgil Musta dă cea mai proastă veste
In ultimele săptămâni, cazurile de coronavirus din România au înregistrat o creștere majoră. În acest context, Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Timișoara, vine cu noi precizări. Potrivit acestuia, catastrofa se apropie.

Medicul susține că prognoza făcută de Guvern, potrivit căreiaRomania ar putea atinge 1200-1600 cazuri noi de COVID pe zi, devine un scenariu din ce în ce mai plauzibil.

„Da, este posibil să ajungem la aceste cazuri, dacă nu se înţelege să menţinem cele trei reguli de aur: purtarea măştii, distanţa fizică şi spălatul mâinilor. Avem o creştere exponenţială a cazurilor.

Dar am speranţa că, după cazurile grave de coronavirus care au fost şi oamenii au murit, lumea o să înţeleagă că nu e de joacă şi nu o să mai spună că `pe noi nu ne poate afecta` şi va respecta regulile. Eu sper că nu se ajungă la prognoza guvernului, în ce priveşte numărul cazurilor noi de coronavirus”, a declarat dr. Virgil Musta, la Antena3

Luna august, luna catastrofală

O prognoză realizată de Guvernul României arată că luna august ar putea fi catrastrofală în ce priveşte numărul cazurilor noi înregistrate cu coronavirus la noi în ţară. Potrivit ultimelor date, se vehiculează o creștere de peste 1.500 de cazuri de COVID-19 zilnice.

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri, medicul a fost întrebat cum s-a ajuns la o astfel de situație într-un timp atțt de scurt.

„Acum trei săptămâni, aveam cinci internări şi un caz nou de coronavirus pe zi. Trebuie spus că este un atac din partea celor care doresc destabilizare, fake news şi lumea crede. Lumea spune că nu avem libertate dacă menţinem regulile, lumea a crezut în fake news.