De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască la Bruxelles? Răspunsul halucinant al Administrației Prezidențiale

 De ce nu a purtat Klaus Iohannis mască la Bruxelles? Răspunsul halucinant al Administrației Prezidențiale

Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecţie, la summitul UE de la Bruxelles, în timp ce se află în interior şi stă de vorbă cu alţi demnitari care se protejează de coronavirus. În acest context, Administrația Prezidențială a avut și prima reacție cu privire la imaginile apărute în spațiul public.

Purtarea măștii a fost opțională și nu obligatorie

Administrația Prezidențială a avut și prima reacție cu privire la imaginile apărute în spațiul public.

”În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți liderieuropeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, spune Administrația Prezidențială.

Dacă la anunţurile, declaraţiile şi conferinţele de presă de la Palatul Cotroceni preşedintele ne-a obişnuit să apară cu masca pe faţă, de data aceasta Iohannis a fost fotografiat fără mască.

Sursa:antena3