Medicii au ieșit în stradă! Protest în plină pandemie. Situația este din ce în ce mai gravă

 Medicii au ieșit în stradă! Protest în plină pandemie. Situația este din ce în ce mai gravă

În plină pandemie de coronavirus, medicii au ieșit în stradă și protestează în fața Guvernului. Situația este din ce în ce mai gravă. Cadrele medicale spun că trebuie să muncească 12 ore pe zi iar salariile și bonusurile sunt mici, comparativ cu riscul la care se expun.

Medicii transmis că sunt nevoiţi să muncească în combinezoane timp de 12 ore pe zi. Aceștia ar fi nemulţumiţi şi de salariile şi sporurile destul de mici, comparativ cu munca şi pericolul la care se expun.

Nelu Tătaru a dat cea mai cumplită veste

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, a declarat marți că vor urma două săptămâni dificile pentru reimpunerea măsurilor de carantină și izolare. În plus, Tătaru a subliniat că suntem înt-un moment pandemic de creștere progresivă, făcând referire la noul bilanț coronavirus pe teritoriul României.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu.

În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră astăzi (marți – n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus ministrul Sănătății despre cazurile de coronavirus.

Sursa:capital