Ce se întâmplă acum la Terapie Intensivă. ”Nu avem personal! Colegii noștri sunt puși în situația de a purta pamperși”

 Ce se întâmplă acum la Terapie Intensivă. ”Nu avem personal! Colegii noștri sunt puși în situația de a purta pamperși”

Cadrele medicale au ieșit la protest în fața Guvernului. Îmbrăcați în combinezoane de protecție, angajații din sistemul sanitar spun că sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiți să muncească și de nenumăratele ore suplimentare pe care trebuie să le facă.

Cadrele medicale sunt revoltate. ”Nu mai avem personal cu care să lucrăm”

”Se lucrează în ture de 12 ore, de 8 ore, și nu mai fac față colegii noștri”, a mai spus asistentul medical.

Întrebat cât de greu este să stai îmbrăcat într-un astfel de combinezon de protecție, asistentul Romeo Sandu a precizat că prin acest costum nu trece aerul. ”Nu poți să te ștergi! Nu ai voie să pui mâinile pe față, nu ai voie să te schimbi. Nu ai voie să ieși din tură decât în momentul în care pleci acasă! Colegii noștri sunt puși în situația de a purta pamperși în anumite cazuri. Este foarte greu. Se strânge apa în cizme!

Sunt asistent medical și sunt și vicepreședintele Federației Sanitas. Astăzi am venit în fața Guvernului să depunem documente prin care le aducem la cunoștință (guvernanților- n.red.) ce nu au făcut pentru salariații din sistemul sanitar. Au promis atât de multe, încât s-au creat foarte multe așteptări”, a spus el.

Scandalos! Asistent:”Colegii noștri sunt puși în situația de a purta pamperși”

Sursa:antena3