Darius Vâlcov, într-o ipostază surprinzătoare, la o zi după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare. Cum se relaxează apropiatul lui Dragnea

 Darius Vâlcov, într-o ipostază surprinzătoare, la o zi după ce a fost condamnat la șase ani de închisoare. Cum se relaxează apropiatul lui Dragnea

Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei și unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, a fost văzut astăzi într-o ipostază surprinzătoare, la doar o zi după ce și-a primit sentința de șase ani și șase luni de închisoare, cu executare, pentru fapte de corupție.

Condamnat marți pentru corupție, fostul apropiat al lui Traian Băsescu și apoi al lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov a fost surprins relaxându-se la mare, pe litoralul bulgăresc, mai exact în stațiunea Nisipurile de Aur.

Vâlcov a fost fotografiat în timp ce fuma dintr-o narghilea, la terasa hotelului de patru stele la care este cazat în Bulgaria.

Darius Vâlcov, condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru luare de mită

Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, de magistrații Tribunalului Dolj, la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Decizia Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel, iar avocații lui Vâlcov au anunțat deja că vor contesta sentința.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Darius Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie. În 2013, Darius Vâlcov ar fi primit în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu întâmpine probleme în derularea contractului.

Procurorii spun că Vâlcov ar fi procedat la fel şi în alte două cazuri. „Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA.

Darius Vâlcov a fost primarul orașului Slatina în perioada 2004-2012 și este unul dintre oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu. Vâlcov a devenit apoi ministru de Finanțe din partea PSD, fiind unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Sursa:antena3