Ludovic Orban, declarații de ultim moment, după creșterea numărului de infectări: ”Să fie amendați”

 Ludovic Orban, declarații de ultim moment, după creșterea numărului de infectări: ”Să fie amendați”

Ludovic Orban a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, despre situația actuală a țării noastre, după ce cazurile de infectare cu noul coronavirus a crescut îngrijorător.

De asemenea, premierul României a clarificat și situația celor care își cer externarea din spital, deși au fost diagnosticați cu noul virus ucigaș din China.

”Dacă există acordul medicului, da, se pot externa. Dar, dacă se dispune izolarea la domiciliu, se va face acest lucru. Mai ales dacă este pozitiv, trebuie să aibă posibilitatea de a se izola la domiciliu și să nu intre în contact cu alte persoane pentru a nu crește riscul de infectare. Numai așa își poate cere externarea. Dacă, după o perioadă de cinci zile petrecute în spital, pacientulnu va avea niciun simptom, poate fi externat”, a mai menționat premierul României.

Cât despre întoarcerea la starea de urgență, Orban nu a precizat absolut nimic, însă a subliniat faptul că, deocamdată, există două localități carantinate deja.

”Deocamdată s-a dispus carantinarea a două localități în Giurgiu și Prahova. Oricând există o propunere de la INSP, dacă avem dovezi, se poate impune carantinarea și altor zone. În funcție de cauze, se dispun și măsurile necesare, dar carantinarea zonală este benefică pentru a nu răspândi virusul în societate”, a mai precizat Ludovic Orban.