Morţii de Covid abia dacă mai încap în cel mai mare cimitir din America Latină. Imagini răvăşitoare din Vila Formosa

 Morţii de Covid abia dacă mai încap în cel mai mare cimitir din America Latină. Imagini răvăşitoare din Vila Formosa

Cimitirul Vila Formosa este unul dintre cele mai mari din Sao Paulo și se extinde tot mai mult pe măsură ce coronavirusul face ravagii în Brazilia. În imaginile surprinse dintr-o dronă se disting sutele de morminte proaspăt săpate pentru morții de Covid-19.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de noul tip de coronavirus, iar numărul de contaminări a depăşit săptămâna trecută pragul de 2 milioane. Autorităţile braziliene înregistrează zilnic mai mult de 1.000 de decese cauzate de COVID-19, iar serviciile de sănătate şi cele funerare sunt depăşite.

Potrivit cifrelor date publicităţii luni de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a înregistrat 80.120 de decese puse în legătură cu noul tip de coronavirus. Însă atât numărul de contaminări, cât şi numărul de decese par să fie în realitate mult mai mari.

Oamenii de ştiinţă estimează că cel puţin de şapte ori mai mulţi oameni au fost contaminaţi în această ţară cu 210 milioane de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de COVID-19 ar fi de două ori mai mare decât cel anunţat.

Guvernul brazilian a minimizat în mod constant gravitatea epidemiei. Bolsonaro a caracterizat-o drept „o gripă uşoară” şi a refuzat să implementeze restricţii, atenţionând cu privire la consecinţele economice ale măsurilor de izolare. El a apărut de mai multe ori în public, adunând mulţimi de oameni şi făcând selfie-uri cu susţinătorii săi.

Preşedintele Bolsonaro a fost testat pozitiv la COVID-19 în urmă cu două săptămâni.