Se cere demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

 Se cere demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Deputatul Steluța Cătăniciu, președintele PPU (social-liberal) București, i-a cerut demisia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după declarația ministrului de miercuri. ”Am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a spus ministrul.

Este inadmisibil că nu își asume responsabilitatea și încearcă să găsească vinovați în rândul românilor, pentru că nu au respectat regulile impuse de cei din Guvern.

Cred că toți ne amintim de acea perioadă cumplită în care România a fost guvernată prin ordonanțe militare. Imediat după declararea pandemiei, românii au stat în casă oricât de greu ar fi fost, au plătit amenzi aberante, mult peste veniturile lor, și-au falimentat afacerile pentru a-și proteja sănătatea. Au acceptat regulile impuse de actualul Guvern prin ordonanță militare, unele declarate neconstituționale de Curtea Constituțională pentru că au încălcat drepturi și libertăți fundamentale, pentru că au fost abuzive.

Și acum ne trezim că vine un ministru să dea vina pe români pentru dezastrul care este la această oră în sănătate”, a spus deputatul Steluța Cătăniciu, joi, la Antena 3.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este solidar cu medicii care protestează în fața Guvernului, nemulțumiți de condițiile de muncă. Prin vocea deputatului Steluța Cătăniciu, președintele PPU (social-liberal) București, solicită Guvernului să aibă în vedere cerințele medicilor, printre care se numără diminuarea timpului de lucru la ATI, din cauza condițiilor speciale, precum și plata sumelor de bani, în plus, promise de Guvern pentru persoanele care lucrează cu bolnavi infectați cu virusul COVID-19.

Domnule Ministru al Sănătății, tratați-i cu respect pe medicii și personalul medical care, în aceste momente dificile, sunt soldații noștri din linia întâi în lupta cu acest virus nemilos. Dați-le „muniția” de care au nevoie! Dreptul la muncă și dreptul la viață sunt garantate și pentru ei!”, a transmis, miercuri, Steluța Cătăniciu.

Sursa:antena3