Violeta Alexandru, noutăți despre creșterea pensiilor. Cu câte procente vor crește. Declarații de ultimă oră

 Violeta Alexandru, noutăți despre creșterea pensiilor. Cu câte procente vor crește. Declarații de ultimă oră

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor crește și că procentul va fi anunțat foarte curând. Ministrul a declarat că ”dacă PSD voia să crească (n.r – pensiile) cu 40%, o făcea imediat”.

„Un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanţelor va încheia bilanţul cheltuielilor, respectiv situaţia încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuţii cu colegii mei. Dorinţa noastră este să nu alimentăm – prin eu ştiu ce cifre sau păreri, sau dorinţe, că dorinţă avem, vă asigur de acest lucru – o dezbatere…

Colegul meu, domnul ministru al Finanţelor, are poza cu schimbările care apar de la o zi, la alta, de la o săptămână, la alta, a încasărilor la buget şi a posibilităţii pe care bugetul o are după această perioadă grea.”, a declarat ministrul..

Violeta Alexandru, noutăți despre pensii. Ce piedici a pus PSD în creșterea veniturilor pensionarilor

”Vrem să avem o abordare responsabilă, acesta este cuvântul în sensul în care, din punctul meu de vedere şi dacă nu avaem această convingere când am intrat pe uşa Ministerului Muncii, o am acum după aceste luni de activitate, este uşor să păcăleşti şi să dai speranţe, şi să spui Alexandru îşi doreşte să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii şi văd cât de greu e să îşi acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când eşti mai tânăr. Nu aşa trebuie gestionată această ţară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (n.r – pensiile) cu 40%, o făcea imediat”.