Bill Gates promite că nu va folosi vaccinul anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpul oamenilor

 Bill Gates promite că nu va folosi vaccinul anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpul oamenilor

Bill Gates a dezmințit teoria conspiratiei potrivit căreia mogulul tech ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor, scrie CNBC.

Întrebat despre teoriile care circulă în mediul online, Bill Gates a mărturisit că „Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”.

Fondatorul Microsoft a anunţat că fundaţia care îi poartă numele va contribui cu 150 de milioane de dolari pentru a ajuta ţările sărace să lupte împotriva pandemiei de COVID-19.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, potrivit Forbes, a fost de-a lungul timpului subiectul multor teorii ale conspiraţiei, scrie Mediafax. După izbucnirea pandemiei de COVID-19, conspiraţioniştii au susţinut că el este de fapt în spatele apariţiei noului coronavirus, având ca scop reducerea populaţiei la nivel mondial.

O teorie susţine că Fundaţia Bill şi Melinda Gates a brevetatun tratament pentru aceasta boala în urmă cu mai mulţi ani, înainte de a răspândi virusul în lume.

Un sondaj din Statele Unite a constatat că 44% dintre republicani şi 19% dintre democraţi cred în aceste teorii ale conspiraţiei, relatează SBS News.

Sursa:digi24