MĂSURI EXTREME ÎN ARGEŞ! SE ÎNCHID TERASELE ŞI PISICINELE, SE SUSPENDĂ TÂRGURILE. MAI MULTE LOCALITĂŢI POT FI ÎNCHISE

 MĂSURI EXTREME ÎN ARGEŞ! SE ÎNCHID TERASELE ŞI PISICINELE, SE SUSPENDĂ TÂRGURILE. MAI MULTE LOCALITĂŢI POT FI ÎNCHISE

Măsuri extreme în Argeş! Se închid terasele şi pisicinele, se suspendă târgurile. Mai multe localităţi pot fi închise, după ședința extraordinară care a avut loc miercuri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Zece localități din Argeș sunt monitorizate atent, în funcție de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri, urmând să se decidă luni eventuale măsuri de carantinare zonală. (CITEȘTE ȘI: CUNOSCUT MEDIC STOMATOLOG, UCIS DE CORONAVIRUS! CE LEGĂTURĂ AVEA CU ANDREEA ESCA ȘI CU SOȚUL EI)

Măsurile suplimentare, dispuse prin hotărârea CJSU

  1. administratorii piețelor agro-alimentare, precum și operatorii economici având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spațiilor comerciale a respectării de către vănzători și cumpărători a măsurilor de conduită socială și prevenție – evitarea aglomerării, păstrarea distanței de 1,5 metri între cetățeni, purtarea măștii de protecție și a mănușilor de unică folosință de către personalul care deservește populația;
  2. se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci și alte asemenea, precum și activitatea de agrement în spații de tip piscină, bazin de înot, cu excepția activităților fizice desfășurate, potrivit legii, de către sportivii de performanță, în toate localitățile județului Argeș, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcție de evoluția fenomenului Covid 19;
    1. administratorii societăților comerciale care dețin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcționare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

    Localitățile aflate în prezent în evaluare sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Sursa :  cancan.ro