Nelu Tătaru vorbeşte despre momentul în care vom ajunge în stare de urgenţă din nou. „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul”

 Nelu Tătaru vorbeşte despre momentul în care vom ajunge în stare de urgenţă din nou. „Dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul”

Ministrul Sănătăţii a declarat, joi, că România se confruntă o transmitere comunitară accentuată, dar pandemia de coronavirus „nu a scăpat de sub control”. Nelu Tătaru a vorbit că pot fi instituite măsuri de carantină în anumite localităţi, dar dacă oamenii vor continua să nu respecte regulile „vom ajunge la acea stare de urgență”.

Întrebat dacă pandemia de coronavirus a scăpat de sub control în România, Nelu Tătaru a spus că, din punctul său de vedere, „nu a scăpat de sub control.

„Trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii spune că deocamdată autorităţile nu iau în calcul reinstituirea stării de urgenţă.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Sursa: romaniatv.net