Studiul care demontează tot ce s-a știut până acum! Poți lua COVID-19 mai ușor în casă, decât afară

 Studiul care demontează tot ce s-a știut până acum! Poți lua COVID-19 mai ușor în casă, decât afară

Cu toții am fost sfătuiți, apoi obligați să rămânem în case pe durata pandemiei. Potrivit unui nou studiu, s-ar putea ca exact acest lucru să îi fi îmbolnăvit pe unii oameni. Cercetătorii sud-coreeni au explicat care sunt motivele.

  • Pericolul de a lua COVID-19, ne pândește și în case.
  • Epidemiologii sud-coreeni susțin că suntem mai predispuși la îmbolnăvire în locuințe, decât în afara lor.

Explicația acestei noi ipoteze, o reprezintă faptul că în interiorul locuinței stăm împreună cu alți membri ai familiei, care ar putea fi purtători.

Studiul publicat de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) pe data de 16 iulie, citat de Reuters, a fost realizat pe un eșantion de 5.706 de „pacienți index”, testați pozitiv pentru coronavirus și peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceștia.

Rezultatele cercetării au arătat că 12% dintre persoane au contactat boala în interiorul propriei locuințe, în timp ce doar 2% s-au îmbolnăvit de afară.

Segmentele de vârstă cel mai afectate au fost adolescenții și vârstnicii, între 60 și 70 de ani.

Potrivit directorului Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), Jeong Eun-kyeong, aceste persoane „au un contact mai strâns cu membrii familiei, deoarece au mai multă nevoie de protecție sau sprijin”.

„Copiii cu vârsta de nouă ani sau mai mici au probabilități scăzute să fie pacienți index”, a declarat dr. Choe Young-june, profesor asistent la Universitatea de Medicină din Hallym și conducătorul studiului.

În același timp, identificarea cazurilor de pacienți index în rândul copiilor a fost dificilă, întrucât aceștia sunt cei mai susceptibili de a fi asimptomatici.

„Diferența în grupa de vârstă nu are o semnificație uriașă când vine vorba de contractarea COVID-19. Copiii ar putea fi mai puțin susceptibili să transmită virusul, dar datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză”, a completat Chloe Young-june

Datele pentru studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, pe măsură ce infecțiile zilnice din Coreea de Sud au atins apogeul.

Numărul total de îmbolnăviri cu noul virus în Coreea de Sud este de 13.816, iar 296 de persoane și-au pierdut viața după ce s-au luptat cu boala.

Sursa: spynews.ro