Traian Băsescu face anunţul BOMBĂ: în ce condiţii ar putea candida la Primăria Bucureştiului

 Traian Băsescu face anunţul BOMBĂ: în ce condiţii ar putea candida la Primăria Bucureştiului

Fostul preşedinte a discutat joi seară, la B1 TV, despre posibilitatea de a candida la alegerile locale pentru postul de primar general al capitalei şi a explicat în ce condiţii ar putea lua în calcul o astfel de mişcare politică.

Băsescu spune că este întotdeauna atras de o confruntare politică şi că, în momentul de faţă, depinde de cum va trata USR alianţa forţelor de dreapta spre a-l susţine pe Nicuşor Dan în cursa electorală pentru Primăria Bucureştiului.

„PMP va trebui să își apere șansele. Nu e o aluzie, e un lucru foarte serios, adică noi sperăm într-o candidatură a dreptei. Dacă vă aduceți aminte, eu am fost cel care a insistat și am fost primul care a lansat ideea Nicușor, candidatul opoziției, candidatul dreptei. Din păcate, înțeleg că USR spune, da, îl susținem pe Nicușor, dar cu asta, basta, n-avem nicio treabă să mergem mai departe! Păi, eu îți dau susținerea la candidatul la funcția de primar general, și tu îmi spui, n-ai nicio treabă la Consiliu. Păi, fără candidat la Primărie, n-o să am niciun consilier general.

Dacă se reușește o coalizare a dreptei, foarte bine, PMP va participa la ea, plecând de la susținerea pentru candidatul la primar general. Dacă nu se reușește o alianță, PMP va trebui să își apere șansele, și atunci un candidat din interiorul PMP este obligatoriu să se afle pe piața politică. Nu exclud posibilitatea ca acel candidat să fiu eu”, a declarat fostul preşedinte.

Integral pe romaniatv.net