Nordul României acoperit de GHEAŢĂ în mijlocul verii! „Ce prăpăd! De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva”

 Nordul României acoperit de GHEAŢĂ în mijlocul verii! „Ce prăpăd! De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva”

Vineri, 24 iulie, străzile oraşului Gura Humorului, judeţul Suceava, au fost acoperite cu un strat consistent de gheaţă. Localnicii spun că n-au mai văzut niciodată aşa ceva.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare cod portocaliu de vreme severă imediată pentru zona Gura Humorului, din judeţul Suceava, valabilă până la ora 19:00.  În oraşul aflat la o distanţă de 35 de km de municipiul Suceava a plouat foarte tare, a bătut gheaţa şi a fost vijelie.

Străzile au fost acoperite cu un strat consistent de gheaţă. La fel şi curţile oamenilor. Localnicii puteau să întoarcă gheaţa cu lopata, atât de multă era. Pompierii au fost solicitaţi să evacueze apa din opt curţi dar şi să degajeze carosabilul de copaci şi crengi puse la pământ de vijelie. Furtuna a fost filmată de mai mulţi locuitori.

Vlad Ilaş a postat pe contul său de Facebook imagini video în care se vede cantitatea uriaşă de apă care a căzut din cer într-un timp destul de scurt. Practic a fost o rupere de nori deasupra oraşului.

„De când sunt eu, n-am mai văzut aşa ceva. Ce prăpăd!”, a arătat bărbatul pe contul său de socializare.

Cu o seară înainte, şi în municipiul Suceava a plouat cu puter iar vizibilitatea a fost extrem de scăzută. A bătut grindina, vijelia a pus la pământ mai mulţi copaci. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Totuşi, cei care fac agricultură au fost extrem de afectaţi. Oamenii şi-au fotografiat grădinile şi au arătat pe Facebook dezastrul provocat de grindină.

Sursa: romaniatv.net