E mai rău ca în starea de urgență! Rafila a făcut cel mai cumplit anunț al momentului

 E mai rău ca în starea de urgență! Rafila a făcut cel mai cumplit anunț al momentului

Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România, a lansat recent un avertisment extrem de grav cu privire la pandemia coronavirus. Se pare că situația din prezent este cu mult mai rea decât cea din starea de urgență.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, avertizează că rata de infectare este mult mai mare comparativ cu cea din perioada stării de urgență, ajungând la 3,76%.

Cunoscutul profesor a explicat modul în care trebuie interpretare raportările INSP referitoare la numărul de infectări, mai ales în contextul în care în ultimele zile au fost confirmate peste 1.000 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 într-un interval de 24 de ore, potrivit antena 3.ro. De asemenea, acesta a punctat faptul că nu ne putem aștepta ca numărul infectărilor să scadă dacă oamenii nu respectă regulile de bază care contribuie la limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus.

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai grava decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22.000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc. Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12.000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva între 8 și 10%, comparat cu starea de urgentă când era 1,5%. Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitive”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

România a raportat 1.120 de noi cazuri de infecție cu coronavirus din 15.118 de teste prelucrate in ultimele 24 de ore, o scădere față de ziua precedentă. Record la ATI, cu 351 de pacienți. Au fost înregistrate 22 de decese, două dintre acestea raportate fără comorbidități.

Sursa:capital