Vestea la care nimeni nu se mai aștepta din partea meteorologilor. Prognoza METEO 27 iulie 2020

 Vestea la care nimeni nu se mai aștepta din partea meteorologilor. Prognoza METEO 27 iulie 2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică. Potrivit meteorologilor, până la ora 23.00 se anunță ploi. vijelii și grindină. De asemenea, aceștia au anunțat că, în perioada următoare, românii vor avea parte de vreme foarte caldă, temperaturile ajungând la mijlocul săptămânii până la 38 de grade Celsius la umbră.

Cea mai mare parte a ţării se află, luni, sub o informare meteo de instabilitate atmosferică, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Până la ora 23:00 meteorologii anunță ploi, vijelii și grindină.

În intervalul menţionat, la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi în special în cele nordice, centrale, precum şi la deal şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În regiunile estice şi sud-estice, în cursul dupã-amiezilor de duminicã (26 iulie) şi luni (27 iulie), vremea va fi cãlduroasã, disconfortul termic ridicat şi local indicele de confort temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Sursa:antena3