Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în București. Restricții de ULTIMĂ ORĂ pentru Capitală

 Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în București. Restricții de ULTIMĂ ORĂ pentru Capitală

Premierul Ludovic Orban a semnat un ordin prin care masca devine obligatorie inclusiv în anumite spații deschise din București. Alte măsuri anunțate de Grupul de Comunicare Strategică includ închiderea teraselor după ora 23. Măsurile vor intra în vigoare începând cu 1 august.

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marți seară, introducerea obligativității măștii inclusiv în spațiile deschise, în anumite condiții.

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

DOCUMENT. Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în București. Măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru Capitală

– Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

– Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

– Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Terasele din București, precum și sălile de jocuri vor fi închise după ora 23. 

– Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.

– În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

– Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

– Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

Iată documentul transmis de Grupul de Comunicare Strategică: