Sute de oameni s-au îmbulzit la o procesiune religioasă în Galaţi. Nimeni nu a purtat mască

 Sute de oameni s-au îmbulzit la o procesiune religioasă în Galaţi. Nimeni nu a purtat mască

A fost scandal în urma unei întâlniri religioase care a avut loc în localitatea Umbrăreşti din Galaţi. Poliţiştii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei organizatorului, precum şi unui număr de 15 persoane care au participat la procesiune fără să poarte mască de protecţie şi fără să respecte regulile de distanţare fizică.

Poliţiştii din Galaţi s-au autosesizat în urma apariţiei unei filmări pe Facebook. Anchetatorii au stabilit că peste 200 de persoane au participat la întrunirea religioasă care a avut loc, duminică, 26 iulie, între orele 18 şi 21, în curtea unui bărbat de 27 de ani din comuna gălăţeană Umbrăreşti.

Pe imagini se vede cum oamenii nu poartă mască de protecţie şi stau pe scaune unii lângă ceilalţi, fără să fie respectate regulile de distanţare pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Întrucât s-a stabilit încălcarea legislaţiei în vigoare cu privire la interdicţiile organizării de activităţi în spaţii deschise, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale. Organizatorul a fost sancţionat cu 15.000 de lei şi alte 15 persoane identificate până la acest moment au fost sancţionate cu amendă în valoare 2.500 de lei fiecare”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, conform Adevarul.

Poliţiştii fac în continuare verificări pentru identificarea tuturor participanţilor la întrunirea cu caracter religios.