Cum arata puștii din Lambada, dupa 26 de ani !

 Cum arata puștii din Lambada, dupa 26 de ani !

Imediat dupa Revolutie, unul dintre clipurile cele mai vizionate in Romania a fost, fara indoiala “Lambada“, interpretat de Kaoma.

Pentru noi, abia iesiti din piata muzicala comunista, clipul respectiv a fost interpretat ca o dezlantuire sexuala, desi in America Latina si de Sud acest tip de videoclip era perfect normal.

Melodia nu este noua. Dimpotriva, bolivienii de la “Los Kjarkas” o cantau inca din anii ’70, atunci cand piesa se numea “Chorando se foi” – “A plecat plangand”. Grupul brazilian Kaoma a fost actionat in instanta si a platit daune imense compozitorilor bolivieni. Desi melodia era cunoscuta, abia clipul video a atras atentia, printr-o poveste de iubire juvenila, intre Chico si Roberta. Videoclipul a fost vizionat de milioane de ori si de tot atatea ori piesa a fost ascultata in Romania.

Intre timp, au trecut 26 de ani. Iata cum arata acum, cei doi protagonisti – copii la vremea lansarii clipului. Dupa ce au incercat o cariera in duet, Chico (Washington Oliveira) si Roberta (Roberta de Brito) au renuntat la muzica, deoarece, odata cu faima, au inceput sa apara si amenintarile cu moartea. In scurta lor cariera, au imprimat cateva discuri cu cantece pentru copii si de Craciun si, mai apoi, odata febra muzicii trecuta, ce-i doi au apucat pe cai separate.

Astazi, Chico are 39 de ani, este asistent de marketing si pastor intr-o biserica evanghelica, iar Roberta este medic veterinar.