Klaus Johannis propune închiderea scolilor

 Klaus Johannis propune închiderea scolilor

Klaus Iohannis susține că activitatea școlilor va fi puternic perturbată de organizarea alegerilor locale și este nevoie ca înainte și după scrutin să fie libere școlile pentru a se putea face o dezinsecție.

„Da, sunt perfect de acord că trebuie să se găsească cele mai bune soluții pentru organizarea alegerilor. Este foarte clar că activitatea în școli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale. După ziua votului este foarte clar că este nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecție profundă.

Toată lumea este conștientă de faptul că este nevoie de câteva zile fără elevi în școală atât înainte de alegeri, cât și după alegeri”, a spus presedintele.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a afirmat că anul şcolar trebuie să înceapă în 14 septembrie, lucru pe care-l susţin şi epidemiologii. Preşedintele susţine încă că dacă numărul de cazuri creşte, se va putea apela la măsuri care au mai fost luate, respectiv şcoală online sau „săptămâna altfel”, care există în programa şcolară.

Deocamdată, experţii epidemilogii spun că se poate începe anul şcolar şi în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă creşte numărul de persoane detectate cu acest virus sau numărul persoanelor internate la terapie intensivă se poate apela la învăţământul online sau săptămâna altfel. Dar sper să nu fie cazul să ajungem acolo„, a declarat Klaus Iohannis.