Mesajul președintelui Donald Trump la Ziua Națională de Rugăciune 2020

 Mesajul președintelui Donald Trump la Ziua Națională de Rugăciune 2020

În această Zi Națională de Rugăciune, Prima Doamnă și cu mine ne alăturăm milioanelor de

creștini din Statele Unite și din întreaga lume în rugăciune, strigând către Domnul și Mântuitorul nostru.

Națiunea noastră a fost fondată de bărbați și femei cu o credință profundă și durabilă – o credință care a rezistat testului timpului.

Cu patru sute de ani în urmă, primii coloniști americani și-au încredințat viața providenței divine și au pornit în călătoria către o lume nouă. De la pelerinii care, aflați la bordul vasului Mayflower, au căutat călăuzirea lui Dumnezeu, până la nenumărații credincioși care

astăzi se pleacă pentru a cere îndrumarea Lui în aceste vremuri fără precedent, țara noastră continuă să se îndrepte spre Domnul. Călcând pe urmele pașilor strămoșilor noștri, continuăm „încrederea fermă în protecția divină”, care ne dă putere și liniște în vremurile noastre de nevoie.

Încercările și necazurile prin care a trecut poporul american în ultimele luni au fost extraordinare. Totuși, așa cum am văzut de nenumărate ori, hotărârea cetățenilor noștri, întărită de credința în Dumnezeu,

ne-a călăuzit prin aceste greutăți și ne-a ajutat să acționăm laolaltă, ca o națiune unită sub autoritatea lui Dumnezeu. Continuând să înfruntăm provocările care ne stau în față, trebuie să ne amintim de cuvintele înțelepte ale președintelui George Washington, din primul său discurs prezidențial: „O națiune care încalcă regulile eterne ale ordinii și dreptății divine nu se poate aștepta la bunătatea lui Dumnezeu.” Ca țară și popor, să ne reînnoim angajamentul față de aceste principii durabile și eterne.

Astăzi am bucuria să mă alătur vouă, mulțumind lui Dumnezeu că a binecuvântat această națiune cu o mare putere și responsabilitate. Cu reverență, smerenie și mulțumire, implorăm îndrumarea și protecția Sa în continuare.