Ce români beneficiază gratuit de vaccinul anti COVID-19! Anunțul lui Ludovic Orban

 Ce români beneficiază gratuit de vaccinul anti COVID-19! Anunțul lui Ludovic Orban

FANATIK îți spune ce români beneficiază gratuit de vaccinul anti COVID-19! Astfel, conform unui anunț făcut chiar de premierul Ludovic Orban,

un eventual tratament pentru noul coronavirus nu va costa absolut nimic pentru persoanele care se află în categoriile de risc.

Concret, ceea ce spune primul ministru este că „la început” vaccinul nu va fi pentru toată lumea! „Am adoptat un memorandum la nivel european, există o înţelegere clară, când se va produce vaccinul, în funcţie de cantităţile care se produc.

Ele se vor distribui către ţările membre în funcţie de populaţia din fiecare ţară. Evident, şi noi vom face vaccinarea fără niciun fel de problemă.

Cine va beneficia gratuit de vaccinul anti COVID-19!

Va fi o eşalonare care va fi făcută în funcţie de categoriile de risc, normal, pentru că nu vom avea vaccin pentru toţi de la început.

Mai mult ca sigur va fi gratis acest vaccin pentru categoriile vulnerabile. Va exista o prioritizare, care e stabilită de specialiştii din domeniul sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban.

Între timp situația în România se complică serios. Chiar ministrul sănătății, Nelu Tătaru a tras un semnal de alarmă  și a anunțat că nerespectarea regulilor sanitare va atrage noi cazuri de coronavirus. În prezent, la ATI sunt internați 745 de pacienți infectați cu COVID-19.

Tătaru a transmis că depinde doar de populație dacă România va ajunge chiar și la 7.000 de cazuri pe zi. Mai ales că, spune ministrul sănătății, măsurile impuse recent își vor face efectul în două săptămâni.

Integral pe Fanatik.ro