Şcoli închise în Bucureşti? În ce condiţii s-ar lua decizia

 Şcoli închise în Bucureşti? În ce condiţii s-ar lua decizia

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, rata de infectare pentru București este de 3,02 la mia de locuitori.

În aceste condiţii, conform ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, unităţile de învăţământ din Capitală ar putea funcţiona doar online.

În Capitală au fost anunțate 770 de noi cazuri duminică, ducând rata de infectare peste pragul critic, prag care înseamnă trecerea în scenariul roșu pentru toate institutțiile de învățământ.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, Direcțiile de

Sănătate Publică Judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate.

În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri,

suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2.”

Citeşte şi Bucureştiul intră în SCENARIUL ROŞU. A fost depăşit pragul de incidenţă de 3 la mia de locuitori

Prefectul Capitalei a anunţat că luni se va lua o decizie cu privire la şcoli, după ce duminică a fost depăşit pragul de incidentă de 3 la mia de locuitori.

„În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se intrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si

marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea. O sa vedem, mai ales ca rata dupa care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. In fiecare luni e comunicata rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Cojanu, pentru Edupedu.ro.

O decizie privind închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online va fi luată după întrunirea Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Deocamdată nu a fost anunţată data la care ar urma să aibă loc şedinţa, mai ales că prefectul Capitalei este în concediu, fiind în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

ISMB a anuntat ca deocamdata situatia la Bucuresti ramane acceasi ca pana acum, adica 40 de şcoli si gradinite in scenariul rosu.

 Ce înseamnă trecerea în scenariul roşu pentru unităţile de învăţământ. Explicaţiile ministrului Educaţiei

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara recent că „în momentul respectiv, unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile. Elevii nu mai participă fizic la ore, iar cursurile se desfășoară în sistem online”.

Integral pe romaniatv.net