Traian Băsescu critică modul în care Iohannis şi Orban au gestionat pandemia de COVID: Au pasat răspunderea de la unul la altul

 Traian Băsescu critică modul în care Iohannis şi Orban au gestionat pandemia de COVID: Au pasat răspunderea de la unul la altul

Traian Băsescu critică modul în care a fost gestionată epidemia de coronavirus în România. Europarlamentarul susţine că preşedintele Iohannis a fugit de răspundere, pasând-o premierului, care, la rândul său a plasat-o mai departe către administraţiile locale.

Fostul președinte propune o listă de măsuri stricte privind limitarea epidemiei de coronavirus, cerând inclusiv importarea vaccinului rusesc, dacă Moscova ne oferă informații pozitive despre acesta.

„Este pandemie, dar încă o putem învinge dacă vrem!

Pentru un Preşedinte, nu este suficient să ceară poporului să se spele pe mâini când sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a se prăbuşi.

27 februarie: „Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală”.

11 martie: „Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaș, într-o manieră foarte apocaliptică”.

11 martie: „Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul”.

11 martie: „Sunt foarte mulţumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză, măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp şi vreau să-mi exprim toată aprecierea pentru premierul Orban şi toţi cei care sunt efectiv implicaţi în gestionarea acestei crize”.

Ludovic Orban, despre vaccinul anti-Covid. „Va fi gratuit pentru persoanele vulnerabile”

Traian Băsescu: liderii politici n-au înţeles riscurile pandemiei generate de virusul SARS COV-2

Am reiterat aceste declaraţii doar pentru a arăta că, în România, liderii politici n-au înţeles riscurile pandemiei generate de virusul SARS COV-2.

Din luna Ianuarie a acestui an, înţelegând ce se întâmpla în China, trag continuu semnale de alarmă, spunând unde se va ajunge din cauza lipsei de acțiune eficientă a responsabililor de la nivel național.

Abordarea politicianistă și în scop strict electoral a Președintelui și a Premierului i-a făcut să împingă țara într-un moment de criză a sistemului sanitar. Am cerut tot timpul să se ia măsuri pentru a nu se ajunge la limita maximă a sistemului de sănătate românesc, ca sistem de securitate naţională. Acum s-a ajuns la limită, sistemul sanitar a început să fie depăşit:

– mulţi bolnavi depistaţi cu COVID-19 sunt trimişi acasă, pentru că nu există paturi în spitale;
– au început să lipsească medicamentele;
– nu sunt paturi la ATI, iar cei care au nevoie de ventilaţie mecanică aşteaptă în saloane să moară un pacient;
– personalul medical este epuizat fizic;
– România are cel mai mare raport din Uniunea Europeană între numărul deceselor zilnice şi numărul de noi cazuri, ceea ce arată că sistemul sanitar românesc este deja depăşit de evoluţia pandemiei.

Din păcate, pentru Preşedintele României nu este necesară „starea de urgenţă”, drept pentru care a fugit de asumarea răspunderii gestionării crizei sanitare şi „a pasat-o” nevolnicului şi mereu veselului „Şică Mandolină”.

La rându-i, Premierul, devenit peste noapte „credincios descentralizării”, a plasat toată răspunderea către administraţiile locale.

Efectul lașității şi al prioritizării interesului politic în detrimentul sănătăţii şi vieţii oamenilor este că s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu.

Integral pe RomâniaTV.net