Vești bune pentru pensionari! Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

 Vești bune pentru pensionari! Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că a rezolvat în timp record problema restanțelor

la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut noi precizări în legătură cu recalcularea pensiilor

Violeta Alexandru susține că în acest moment este foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/ a celei rezultate din recalculare,

în condițiile în care a pornit de la un număr de 18.000 de restanțe. Ministrul a promis că nu se va opri până nu va rezolva toate problemele, pentru că este inadmisibil ca oamenii să aștepte luni de zile pentru a primi deciziile.

Ministrul Muncii a precizat că probleme mari sunt în continuare în județul Alba, unde au mai rămas încă aproximativ 2500 de cereri, însă noua conducere adusă de ministru are termen să rezolve problema în 30 de zile.

Se pare că în acest județ există pensionari care au așteptat chiar și un an de zile pentru un răspuns din partea Casei de Pensii.

„Aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare.

Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat.”, a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Violeta Alexandru a vorbit pe rețelele de socializare și despre situația din București și Ilfov. Există mai multe termene limită până când toate casele de pensii pot să rezolve problema.

Ministrul a ținut să precizeze că la Casa de Pensii din Capitală se confruntă cu o atitudine sfidătoare, însă ea știe ce are de făcut pentru a rezolva toate problemele.

„Ilfov – 274 dosare și o atitudine sfidătoare a actualei conduceri – știu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare – 15 noiembrie),

Sector 3: 29 (schimbare), Sector 2: 23 dosare (schimbare).”, a mai precizat Violeta Alexandru pe contul ei de Facebook.

Sursa: huff.ro