Noi restricții pentru români? Ludovic Orban a făcut anunțul

 Noi restricții pentru români? Ludovic Orban a făcut anunțul

Franța și Anglia au intrat în lockdown național după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut alarmant și toți se întreabă dacă urmează România,

în contextul în care țara noastră înregistrează record după record de infectări. Ludovic Orban a lămurit acest aspect.

Premierul României a declarat că România nu se afla în situația altor țări europene care au luat măsuri mai drastice, însă dacă situația se agravează, atunci acestea vor fi luate.

Ludovic Orban, despre restricțiile luate în Europa

„Măsurile luate de diferitele țări europene au fost în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca și număr de infectări și mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice.

Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitați-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depășit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private de tip nunți, botezuri”, a declarat premierul.

Totodată, Ludovic Orban a venit cu clarificări privind adoptarea unor măsuri mai aspre în București, după ce s-a zvonit că ar putea fi interzisă circulația pe timp de noapte.

„În București va exista o decizie legată de continuarea măsurilor care au fost adoptate. Dacă vor fi necesare alte măsuri după evaluări, vom lua decizii și le vom anunța public”, a declarat Orban.

Prim-ministrul a ținut să mulțumească voluntarilor, studenți la Medicină, care lucrează în call-centerele DSP.

Integral pe stiriromania.ro