Stare de alerta prelungită. Ce noi restricţii anunţă premierul Orban

 Stare de alerta prelungită. Ce noi restricţii anunţă premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat înainte de plecarea în Israel noi măsuri restrictive, în plină pandemie de coronavirus.

Pandemia de coronavirus face ravagii în toată România. Zilnic, avem parte de mii de oameni descoperiți infectați, iar problemele sunt imense în

acest moment. În acest context, premierul Ludovic Orban vrea să introducă noi restricții.

Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa şi modul în care va

fi marcată Ziua Naţională a României. Orban subliniază că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu va exista paradă.

Şeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

Vecinii României, restricţii fără precedent. Ungaria, fără circulaţie pe timpul nopţii. Ucraina este în pragul catastrofei

”Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai declarat Orban.

Șeful de la Palatul Victoria a dezvăluit că se va propune să se coboare pragul ratei de infectări pentru obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. Momentan, masca de protecție a fost introdusă obligatoriu în localitățile în care rata infectărilor a depășit pragul roșu de 3 la mie.

Ludovic Orban spune că legislația se va modifica astfel încât obligativitatea să apară când rata de infecție este de 1,5 la mie.

Foarte important, a spus premierul, este ca obligativitatea purtării măștii nu se va mai introduce pe localități, ci pe județe. „Vom avea sedinta de guvern joi, cel mai probabil vom modifica Hotararea de Guvern privind starea de alertă”, a anunțat premierul.

Integral pe romaniatv.net