Ludovic Orban, după noile măsuri anunţate de Klaus Iohannis: Vor fi aplicabile de luni

 Ludovic Orban, după noile măsuri anunţate de Klaus Iohannis: Vor fi aplicabile de luni

Ludovic Orban a declarat în cadrul sedintei de Guvern că noile măsuri anunţate de Klaus Iohannis vor fi aplicate de luni, după ce vor fi aprobate de Comitetul de Urgenţă.

Președintele a anunţat la începutul şedinţei de Guvern că şcolile vor trece toate în online, angajații din sistemul public și din privat vor trece la telemuncă, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.

Toate aceste măsuri vor putea fi aplicate de luni, după ce vor fi aprobate de Comitetul de Urgenţă, a anunţat premierul.

Măsurile prezentate de președinte trebuie transpuse în HG. Putem lua deciziile, cu aplicabilitate de luni. E fundamental ca instituțiile să fie mobilizate la maximum pentru aplicarea acestor reglementări.

Privind alegerile, suntem pregătiți să le organizăm astfel încât riscul de contaminare să fie egal cu zero. Celor care bat toba cu amânarea alegerilor, le reamintesc că duminică au fost alegeri în România – s-a votat pentru președintele R. Moldovei”, a spus Ludovic Orban în cadrul sedintei de Guvern.

BILANŢ CORONAVIRUS 5 NOIEMBRIE. O nouă zi NEAGRĂ pentru România! RECORD pe toată linia: Peste 9.500 de infectări

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a raportat 9.714 de infectări în ultimele 24 de ore. De asemenea, s-au înregistrat alte 121 de decese şi 1.014 pacienţi internaţi la ATI.

Până joi, 5 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 276.802 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 191.085 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa: romaniatv.net