Orban a convocat o ședință de urgență. S-ar discuta chiar despre

 Orban a convocat o ședință de urgență. S-ar discuta chiar despre

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Cazurile de coronavirus sunt tot mai multe pe zi ce trece, locurile din spitale sunt limitate și pare că lucrurile scapă de sub control.

Atât oamenii, cât și autoritățile sunt în alertă. Responsabilii de gestionarea pandemiei fac tot ce pot și urmăresc evoluția îndeaproape. În acest sens, sunt organizate ședințe ori de câte ori este nevoie să se discute o altă chestiune importantă.

Și în această seară, Orban a convocat o ședință operativă la Guvern pe situația pandemiei de coronavirus.

Ce se discută la ședință

Premierul Ludovic Orban a convocat miercuri seara o ședință la Guvern, cu scopul de a discuta pe tema pandemiei de coronavirus și a evoluției ei în țara noastră.

Surse guvernamentale spun că în cadrul ședinței se discută despre limitarea circulației pe timpul nopții în Capitală, unde situația este una dificilă, având în vedere că rata de incidență a trecut de 3 la mia de locuitori și cele mai multe cazuri sunt identificate aici.

Mai mult, o altă măsură care s-ar discuta aici ar fi purtarea măștii în aer liber la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte.

Ședința se află în desfășurare chiar și în acest moment, iar la ea participă reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și MApN.

  Din partea Ministerului Sănătății participă secretarii de stat, Andrei Baciu și Nicolae Dragoș Garofil. Nelu Tătaru lipsește de la această întrunire, pentru că este încă în vizită de lucru în județul Sălaj,

la Zalău, acolo unde mai multe localități ar urma să intre în carantină din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus.

La ultima ședință de Guvern, s-a decis soarta sărbătorilor de iarnă. Mai exact, premierul a anunțat că petrecerile numeroase vor fi interzise, pentru că riscul este mult prea mare în această perioadă greu încercată de pandemie.

Astfel, adunările sunt extrem de periculoase și ne pot pune sănătatea în pericol, ceea ce face necesară interzicerea evenimentelor cu multe persoane inclusiv de Revelion.

Sursa: huff.ro