Se dau bani de la Guvern. Ajutorul pentru firme și angajați, prelungit până trece criza COVID-19

 Se dau bani de la Guvern. Ajutorul pentru firme și angajați, prelungit până trece criza COVID-19

Executivul analizează prelungirea cu şase luni, până la 31 iunie 2021, a măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemia de

COVID-19, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă.

Guvernul anunță noi ajutoare financiare pentru angajații și firmele afectate de criza din valul doi al pandemiei de coronavirus. Este vorba în sepecial de indemnizaţia de şomaj tehnic şi de aplicarea programului flexibil de muncă, în domeniile afectate de restricțiile impuse de Guvern.

Citeste si: VIDEO – Turismul, din nou în pragul colapsului. Angajați în șomaj

Se dau bani în criza din valul doi al pandemiei. Guvernul pregătește o Ordonanță de urgență

„A fost propus un proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de Ministerul Muncii, care priveşte aplicarea măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemie, cu şase luni, până la 31 iunie 2021. Vorbim atât de indemnizaţia de şomaj tehnic, cât şi de aplicarea programului flexibil de muncă. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, măsurile de sprijin adoptate de Guvern în perioada stării de alertă pot fi prelungite la 31 iunie 2021 pentru domeniile unde există în continuare restricţii privind desfăşurarea activităţilor sau pentru companiile care solicită program flexibil de muncă pentru angajaţi”, a declarat Dancă.

Guvernul Orban alocă bani pentru susținerea angajaților și firmelor afectate de valul doi al pandemiei COVID

Statul a alocat în acest an 1,23 miliarde lei pentru servicii sociale, iar până la 31 octombrie s-au cheltuit 1,17 miliarde lei, însă judeţele au folosit sumele de la bugetul de stat fără a asigura partea de 40% din venituri proprii şi TVA de echilibrare, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Sursa: StirileKanalD

Enable Notifications    OK No thanks