Raed Arafat a dat ordinul! Românii din aceste zone întră în carantină

 Raed Arafat a dat ordinul! Românii din aceste zone întră în carantină

Iată care sunt zonele din România care intră în carantină, după ce numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus a crescut.


In articol:


Raed Arafat a dat ordinul! Românii din aceste zone vor intra în carantină de miercuri, 11 noiembrie, în contextul evoluției cazurilor de coronavirus.

Conform celor transmise de către purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş,

autorităţile locale au decis prelungirea carantinei zonale pentru comuna Recea şi satele aparţinătoare Mocira, Lăpuşel, Săsar şi Bozânta Mică.

„Având în vedere valoarea ratei de infectare peste limita de alertă, începând de astăzi, 11 noiembrie a.c., de la ora 12.00, se va prelungi în baza Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, măsura de carantinare zonală pentru localitatea Recea şi satele aparţinătoare Mocira, Lăpuşel, Săsar şi Bozânta Mică”, a precizat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Citeste si: Nicușor Dan face promisiuni: rețeaua de termoficare se va repara cu bani europeni

În plus, Raed Arafat a adeclarat că, în cazul în care numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va continua să crească, măsurile de restricție intrate în vigoare începând de luni vor continua.

Raed Arafat
Raed Arafat despre carantină[Sursa foto: Hepta]

Ce spune Raed Arafat despre măsurile luate în România

Mai mult, se vor impune și altele suplimentare, astfel încât numărul de cazuri să înceapă să scadă.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre carantina totală: „Nu luăm în considerare acum o carantinare totală”

„Eu nu cred că o să ajungem la un platou până nu vedem impactul noilor măsuri pe care le avem, dacă sunt aplicate corect de noi toţi. Evaluarea reală asupra impactului acestor măsuri are nevoie

de 30 de zile, de două cicluri de 14 zile, este părerea epidemiologilor. Dacă nu ajungem să avem un impact serios al acestor măsuri urmează o reevaluare.

Asta scrie şi în hotărârea de Guvern. Dacă la reevaluare se va considera că sunt necesare şi alte măsuri, o să vedem la momentul respectiv. Dacă nu scade suficient într-o lună înseamnă că măsurile nu sunt suficiente şi există risc de creştere mai

departe. Şi atunci se impun şi alte măsuri. Se pot lua şi alte măsuri suplimentare în zonele care sunt afectate mai grav”, a declarat Raed Arafat, conform B1TV.

Sursa: kfetele.ro

Enable Notifications    OK No thanks