Este a şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din lume. Boala care face ravagii în România

 Este a şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din lume. Boala care face ravagii în România

Premierul Ludovic Orban a declarat, de Ziua Mondială a Diabetului, că Guvernul încurajează iniţiativele dedicate prevenţiei

primare şi secundare, depistării precoce a diabetului şi managementului integrat al bolii.

„De Ziua Mondială a Diabetului, ne gândim cu empatie la cei care suferă de această afecţiune şi luptă în fiecare zi pentru o viaţă mai bună. Reflectăm asupra modului profund în care diabetul zaharat afectează viaţa celor bolnavi, a apropiaţilor, precum şi a personalului medical dedicat. După 2019, anul consacrat pacientului diabetic şi familiei sale, 2020 îi pune în prim plan pe lucrătorii din sănătate, prin tema «Asistenţii medicali fac diferenţa», reliefând rolul fundamental al personalului medical în gestionarea şi prevenirea acestei maladii, precum şi în îngrijirea acordată pacienţilor diabetici pe tot parcursul vieţii”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Premierul a adăugat că diabetul este a şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din lume, iar una din două persoane din România, care trăieşte cu diabet tip 2, nu este diagnosticată.

„A şasea cea mai frecventă afecţiune cronică din lume, diabetul este diagnosticat la aproximativ 1 din 10 români, iar una din două persoane din România, care trăieşte cu diabet tip 2, nu e diagnosticată.

Aceste statistici confirmă ceea ce ştim cu toţii – diabetul poate deveni sau este o realitate pentru multe familii din România, care au nevoie de informare şi sprijin din partea autorităţilor, dar şi a fiecăruia dintre noi.

Prin programele aprobate de Executiv, asigurăm accesul pacienţilor care suferă de diabet la tratament gratuit şi asistenţă dedicată, pentru prelungirea şi creşterea calităţii vieţii.

Guvernul salută şi încurajează iniţiativele dedicate prevenţiei primare şi secundare, depistării precoce a diabetului şi managementului integrat al bolii.

Totodată, înţelegem importanţa promovării unui stil de viaţă sănătos şi responsabil care, pe lângă o alimentaţie corectă şi o viaţă activă, porneşte de la educaţia pentru sănătate”, a completat Orban.

Integral pe stirilekanald.ro

Enable Notifications    OK No thanks