Anunțul lui Raed Arafat cu privire la sărbători: „Vom fi în plină pandemie, valul 2”

 Anunțul lui Raed Arafat cu privire la sărbători: „Vom fi în plină pandemie, valul 2”

Raed Arafat trage un puternic semnal de alarmă cu privire la sărbători deoarece ne vom afla în plină pandemie, valul 2, de coronavirus.

Acesta avertizează că nu vor fi sărbători ca altădată, ca în decembrie 2019 de exemplu. Așadar, românii sunt sfătuiți să nu organizeze petreceri la care să invite alte persoane de Crăciun și Revelion.

Raed Arafat atrage atenţia asupra faptului că autorităţile pot reglementa conduita doar în spaţiile publice. Alta este situația în casele oamenilor.

Așadar, cei care invită persoane din familia lărgită în casele lor pentru a petrece sărbătorile de iarnă se supun unui risc suplimentar privind infectarea cu noul coronavirus.

Raed Arafat, despre sărbători: „Vom fi în plină pandemie, valul 2”

Șeful DSU precizează că decembrie va fi o lună de foc pentru România, deoarece vor fi Crăciunul și Revelionul. Iar de aceste sărbători, multă lume va lăsa garda jos și nu vor mai respecta cu strictețe măsurile de protecție.

Cu toate acestea, ar trebui să ne gândim bine la ce vom face pe sfârșit de an, pentru a nu avera de suferit.

Nu vor fi sărbători ca altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători ca şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că va fi şi atunci, distanţarea va fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu vom avea o sărbătoare similară cu cea din 2019. (…) Vom fi în mijlocul pandemiei, valul 2, şi vom fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a precizat Raed Arafat.

Medicul Arafat a precizat că transmiterea virusului este accentuată acasă, iar dacă se invită persoane cu care nu se locuieşte în mod frecvent, riscul creşte. Întrebat dacă Crăciunul se va face în familie, Arafat a răspuns:

Integral pe bzi.ro